top of page
_DSC4258.jpg

Són dotze nans infantils, un per cada mes de l’any, que representen el cicle anual del temps. La sèrie de personatges comença amb els tres mesos de primavera, joves i ufanosos, pintats de tonalitats verdes i ornamentats sobretot amb flors. Els de l’estiu, que presenten tons rogencs o càlids i aspecte femení, mostren les fruites pròpies de cada mes. Els de la tardor representen la verema i d’altres, ocres o groguencs com la natura que es marceix, porten els fruits del temps. Com a final de cicle, els nans de l’hivern tenen tonalitats blaves i aspecte envellit, però el Febrer ja mostra la flor de l’ametller.

Cada nan és disseny i creació d’un artista-tallerista diferent. Les peces es van realitzar al Taller del Terrazel l’any 1995 sota la direcció d’Amadeu Ferré, i van ser el resultat d’un projecte finançat per subscripció popular de particulars i empreses del municipi de Sant Llorenç d’Hortons.

Tenen dos balls propis: Ball dels Mesos, composició de Paton Soler i del Taller de músics del Terrazel, per a gralles i tabal, i Roda que rodaràs (cançó amb veu).

bottom of page