top of page
PERSONATGES
EL SOL_BLANC.jpg
LLENGOT_BLANC.jpg
LA MARE TERRA_BLANC.jpg
UNICORN_BLANC.jpg
ELS MESOS_NEGRE.jpg
GAIA_BLANC.jpg
FOLLETS_BLANC.jpg
ARCANS_BLANC.jpg
AL·LEGORIES_BLANC.jpg
BUSCARRONS_BLANC.jpg
LLEFRES_BLANC.jpg
MALAGANYA_BLANC.jpg
LLAMBRANTS_BLANC.jpg
MESOS DE L'ANY

 

 

Són dotze nans infantils, un per cada mes de l’any, que representen el cicle anual del temps. La sèrie de personatges comença amb els tres mesos de primavera, joves i ufanosos, pintats de tonalitats verdes i ornamentats sobretot amb flors. Els de l’estiu, que presenten tons rogencs o càlids i aspecte femení, mostren les fruites pròpies de cada mes. Els de la tardor representen la verema i d’altres, ocres o groguencs com la natura que es marceix, porten els fruits del temps. Com a final de cicle, els nans de l’hivern tenen tonalitats blaves i aspecte envellit, però el Febrer ja mostra la flor de l’ametller.

Cada nan és disseny i creació d’un artista-tallerista diferent. Les peces es van realitzar al Taller del Terrazel l’any 1995 sota la direcció d’Amadeu Ferré, i van ser el resultat d’un projecte finançat per subscripció popular de particulars i empreses del municipi de Sant Llorenç d’Hortons.

Tenen dos balls propis: Ball dels Mesos, composició de Paton Soler i del Taller de músics del Terrazel, per a gralles i tabal, i Roda que rodaràs (cançó amb veu).

 

ELS MESOS_ICON BLANC.png
00:00 / 00:30
EL MESOS DE L'ANY
_DSC4320.jpg
_DSC4237.jpg
bottom of page