top of page
EL SOL_BLANC.jpg
EL SOL_NEGRE.jpg
LA MARE TERRA_BLANC.jpg
LA MARE TERRA_NEGRE.jpg
ELS MESOS_BLANC.jpg
ELS MESOS_NEGRE.jpg
GAIA_BLANC.jpg
GAIA_NEGRE.jpg
FOLLETS_BLANC.jpg
FOLLETS_NEGRE.jpg
ARCANS_BLANC.jpg
ARCANS_NEGRE.jpg
AL·LEGORIES_BLANC.jpg
AL·LEGORIES_NEGRE.jpg
BUSCARRONS_BLANC.jpg
BUSCARRONS_NEGRE.jpg
MALAGANYA_BLANC.jpg
MALAGANYA_NEGRE.jpg
LLEFRES_BLANC.jpg
LLEFRES_NEGRE.jpg
LLENGOT_BLANC.jpg
LLENGOT_NEGRE.jpg
UNICORN_BLANC.jpg
UNICORN_NEGRE.jpg
LLAMBRANTS_BLANC.jpg
LLAMBRANTS_NEGRE.jpg
PERSONATGES
BUSCARRONS
 

Personatge burlesc encarnat per un cap-gros egoista, indiferent i sarcàstic davant els problemes, és qui inicia el conflicte de l’espectacle.

 

El Buscarrons representa l’actitud contradictòria dels humans en relació a la natura. Pronuncia un discurs satíric durant la representació d’El Terrazel. El Buscarrons, és un personatge poca-solta i provocador que cada any, en ple Terrazel fa un “elogi” sorneguer dels disbarats més grans que s’han produït al municipi o arreu, sobretot en matèria mediambiental, fent propostes del tot estrambòtiques. Va ser construït al Taller del Terrazel l’any 1995.

 

El nom de Buscarrons és basa en diferents termes, el busca-raons que és qui busca brega o també buscaró o bosqueró significa bosquet. A Sant Llorenç d’Hortons existeix el Torrent dels Buscarons, el bosc annex del qual va ser devastat per un incendi, a pocs metres del qual, a finals del segle XX, durant anys hi va haver una indústria DEMIMESA, ja clausurada, dedicada al desballestament de bateries automòbil sense cap garantia mediambiental, i una mica més enllà la indústria LUDESA hi va abocar, 120 mil tones d’olis cremats en unes basses excavades al terra. Com no s’havia d’anomenar sinó el Buscarrons?

BUSCARRONS_ICON BLANC.png
BUSCARRONS
bottom of page