top of page

QUÈ ÉS?

PROGRAMA

EL ZEL PER LA TERRA: COM I PER QUÈ

 

El Terrazel és una festa popular d’arrel tradicional que inclou un espectacle de carrer dramatitzat, el tema del qual és una crítica al perill que representa la contínua pressió humana sobre el medi ambient. Constitueix un dels actes centrals de la Festa Major de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). Se celebra el dia 10 d’agost, festivitat de Sant Llorenç i patró del poble.

L’espectacle apareix l’any 1990, i és fruit de la iniciativa popular i té el suport municipal. La creació de personatges, bestiari, coreografies, músiques i altres elements, ha estat fruit del treball voluntari de moltes persones del poble, la majoria joves, sota la direcció de diferents tècnics en les diverses àrees implicades (plàstica, musical, coreogràfica, pirotècnica, etc.). El resultat és un espectacle sorprenent, per a tots els públics, d’una gran força expressiva, ple de foc, color, música, dansa i quelcom de màgic. La seva posada en escena corre a càrrec de més d’un centenar de persones.

Tots els actes es duen a terme el dia 10 d'agost en diferents ubicacions de Sant Llorenç d'Hortons: Els balls dels Entremesos, a la sortida d'ofici religiós (migdia) i davant l'Ajuntament (nit), el Carrer de Foc, al carrer Major i l'Espectacle, l'acte central de la festa del Terrazel, a la plaça del Terrazel. 

_DSC5503.jpg
_DSC4113.jpg
bottom of page