El Terrazel

Què és el Terrazel?

El Terrazel és una festa popular d’arrel tradicional que inclou un espectacle de carrer dramatitzat, el tema del qual és una crítica al perill que representa la contínua pressió humana sobre el medi ambient. El Terrazel constitueix un dels actes centrals de la Festa Major de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). Se celebra a les 11 de la nit del dia 10 d’agost, festivitat de sant Llorenç, i patró del poble.

L’espectacle apareix l’any 1990, i és fruit de la iniciativa popular i té el suport municipal. La creació de personatges, bestiari, coreografies, músiques i altres elements del Terrazel ha estat fruit del treball voluntari de moltes persones del poble, la majoria joves, sota la direcció de diferents tècnics en les diverses àrees implicades (plàstica, musical, coreogràfica, pirotècnica, etc.)

El resultat és un espectacle sorprenent, per a tots els públics, d’una gran força expressiva, ple de foc, color, música, dansa i quelcom de màgic. La seva posada en escena corre a càrrec de més d’un centenar de persones.