top of page
PROGRAMA

L'ESPECTACLE

PRIMER ACTE

 

El primer acte representa la manifestació de la natura i cosmos i els astres, l’aparició de la vida terrestre i de la humanitat. La representació pren la forma d’una suite teatral basada en l’ordre dels balls d’entremesos i la seva música tradicional. De la Mare Terra, apareix Gaia, el personatge que representa l’esperit de la Terra. Durant la seva dansa ens mostra els seu talismà, un cargol de mar, símbol del seu poder vivificador.

En les següents escenes, la humanitat primigènia apareix, intel·ligent i, ensems, conflictiva, com mostren els seus bastons. Són el Arcans. La seguiran les Al·legories del Paisatge, és a dir, les cases, els conreus, en definitiva, les primeres petges humanes sobre la natura.

Les comparses principals del primer acte son:

EL SOL_BLANC.jpg
EL SOL_NEGRE.jpg
LA MARE TERRA_BLANC.jpg
LA MARE TERRA_NEGRE.jpg
ELS MESOS_BLANC.jpg
ELS MESOS_NEGRE.jpg
GAIA_BLANC.jpg
GAIA_NEGRE.jpg
FOLLETS_BLANC.jpg
FOLLETS_NEGRE.jpg
ARCANS_BLANC.jpg
ARCANS_NEGRE.jpg
AL·LEGORIES_BLANC.jpg
AL·LEGORIES_NEGRE.jpg
ESPECTACLE
_MG_4245.jpg

SEGON ACTE

 

El segon acte s’inicia amb la irrupció del Buscarrons, aquest cínic personatge que, després del seu discurs satíric provoca el desastre: un incendi. La seva irresponsabilitat desferma totes les forces del mal una darrera l’altra. L’equilibri entre l’home i la natura és trenca amb la irrupció dels Llefres, encapçalats pel seu líder, el Llefrot, el monstre Malaganya i el temible drac Llengot. Tothom fuig, tot desapareix, i els malvats s’abraonen sobre Gaia i s’apropien del seu talismà.

Davant del domini dels personatges malèvols, el Buscarrons, penedit, dóna un cop de mà a Gaia i fa que es pugui escapolir dels seus captors. Gaia recupera el talismà i crida a les forces amigues. Les forces de la natura, encarnades en l’Unicorn d’una primera tacada no basten; caldrà que un lluminós exèrcit, els Llambrants, encapçalats pel seu líder, el Gran Llambrant, disciplinats però al límit de les seves forces, aconsegueixin la victòria. Vençut el mal, tots els personatges retornen a l’escena final, en una apoteosi entorn Gaia, que culmina en un castell de focs.

Les comparses principals del segon acte son:

BUSCARRONS_BLANC.jpg
BUSCARRONS_NEGRE.jpg
LLEFRES_BLANC.jpg
LLEFRES_NEGRE.jpg
GAIA_BLANC.jpg
GAIA_NEGRE.jpg
MALAGANYA_BLANC.jpg
MALAGANYA_NEGRE.jpg
LLENGOT_BLANC.jpg
LLENGOT_NEGRE.jpg
UNICORN_BLANC.jpg
UNICORN_NEGRE.jpg
LLAMBRANTS_BLANC.jpg
LLAMBRANTS_NEGRE.jpg
PHOTO-2022-08-13-23-32-57.jpg

CORREFOC

Acabat l’espectacle i com a fi de festa, les comparses de foc del Terrazel participen en en un correfocs, que s'inicia a la Plaça del Terrazel i segueix pels carrers de la vila. 

Les comparses que hi participen son:

MALAGANYA_BLANC.jpg
MALAGANYA_NEGRE.jpg
LLEFRES_BLANC.jpg
LLEFRES_NEGRE.jpg
LLENGOT_BLANC.jpg
LLENGOT_NEGRE.jpg
UNICORN_BLANC.jpg
UNICORN_NEGRE.jpg
LLAMBRANTS_BLANC.jpg
LLAMBRANTS_NEGRE.jpg
_DSC9940.jpg
bottom of page