top of page
EVOLUCIÓ

EVOLUCIÓ DE LA FESTA

 

 

Pocs mesos després de ser ideada, el 10 d’agost de 1990, és va celebrar la primera representació de l’espectacle. Sant Llorenç d’Hortons adquiria per primera vegada acte festiu de carrer propi a la Festa Major. El projecte es va anar realitzant durant els següents deu anys incorporant nous elements, escenes, músiques o artificis de foc. L’any 1995 adopta el nom Terrazel, és a dir, amor o zel per la terra.

LLEFRES_BLAU ROYALE.jpg

Seguint el guió original, els components més primitius del Terrazel són el cor de Llefres

MALAGANYA_BLAU ROYALE.jpg

També la creació del Malaganya

En els darrers anys, s'han introduit variacions en la posada en escena de l’espectacle. Des del Taller es van introduir millores com el casc del Llambrants i les ales del l’Unicorn (2000), o innovacions com l’encesa elèctrica de les maces. La prioritat del Terrazel ha estat sempre actualitzar i renovar l’espectacle. S’han fet millores amb el vestuari, amb el disseny d’il·luminació de l’espectacle, pirotècnia nova, o inclús la incorporació d’efectes especial.

El Terrazel ha fet dues actuacions extraordinàries a Barcelona, al Parc de la Ciutadella (1997) i a la Plaça del Rei (1998). Els bestiari ha actuat en diversos llocs: Barcelona, Lisboa, Agramunt, La Granada del Penedès, Moja i l’Hospitalet de Llobregat, entre d’altres. La Colla Gegantera ha actuat en multitud de trobades a moltes viles i ciutats de Catalunya i a l’Aragó. 

ORIGEN TZ 4.jpeg
_DSC4191.jpg
bottom of page